Снимка: Булфото, архивЕлитен наш политик разкри нещо за полицейското насилие срещу

...
Снимка: Булфото, архивЕлитен наш политик разкри нещо за полицейското насилие срещу
Коментари Харесай

Хаджигенов за полицейското насилие: Никой не ми е дал записите. Издирването на тези дискове продължи почти 13 месеца

Снимка: Булфото, списък

Елитен наш политик разкри нещо за полицейското насилие против протестиращи под колоните на Министерски съвет.

икой не ми е дал записите. Издирването на тези дискове продължи съвсем 13 месеца. Откакто е основана комисията получих подпомагане на Министерство на вътрешните работи и с тяхна помощ издирихме 15 диска досега. На последната локация, която им подадох, намерихме тези дискове - в Столична дирекция на вътрешните работи ". Това съобщи пред БНРНиколай Хаджигенов, народен представител от ПГ на " Изправи се БГ! Ние идваме! ".

На съвещанието на парламентарната комисия, която ревизира данни за полицейско принуждение на миналогодишните антиправителствени митинги, бяха показани видеокадри, на които се вижда по какъв начин служители на реда ритат и влачат протестиращи, преди да им слагат белезници. Видеото е без тон и е от камера, ситуирана на постройката на Министерския съвет.

" Това е презапис на презаписа, т.е. оригиналите на тези неща към момента би трябвало да се съхраняват в НСО. Те са копирани още предходната година и са изпратени в Столична дирекция на вътрешните работи за задачите на прословутата дисциплинарна инспекция. Дали са стигнали до прокуратурата нямам визия, само че през днешния ден вестник " Сега " дава информация, че по делото на комисар Андонов, с което той апелира дисциплинарното си наказване, са били приложени, което значи, че прокуратурата знае за тия неща ", изясни още Хаджигенов.

Той акцентира, че записите от охранителните камери са били нужни, с цел да могат да се употребяват за задачите на правораздаването.

" Служебният министър Бойко Рашков не беше гледал тези записи, той не е в положение да отвори всички случаи, тъй като би трябвало да знае за тях. Тук влезе в ролята си комисията, която да събира публична и неофициална информация и да я подава на Бойко Рашков. Той не на вятъра дефинира екип, който да работи единствено с нас.... Това е парадокс, тъй като Министерство на вътрешните работи е основано, с цел да брани властта от жителите ", съобщи Николай Хаджигенов.
По думите му на другите дискове са записи на Министерство на вътрешните работи, които са " като пресяти, там няма нищо ":

" На 2 септември все едно не се е случило нищо. Камерите на Министерство на вътрешните работи са запечатали всичко, в някои случаи използваха по 50-ина камери. Изведнъж в записите на Министерство на вътрешните работи най-важните неща ги няма ", пише .
 

 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР